HTML

Mórral az élet

Friss topikok

  • PetraésLily: Nagyon szep oszinte bejegyzes volt:) Tenyleg minden ugy lesz jo ahogy lesz es szerintem Mor imadni... (2014.08.24. 13:28) Bölcsi
  • PetraésLily: Nah vegre...vegre...vegre...en csak nezegettem ezt az oldalt de post az nem volt, most orulok:) Gr... (2014.04.23. 21:05) Írok
  • PetraésLily: Jajjj Anyaaaaaa:) de kedves bejegyzes volt:) Sokat gondolkoztam en is ilyen dolgokon hogy mikor fo... (2014.01.18. 12:28) Anya!
  • norus: Melyik szobába végül? (2014.01.02. 21:02) Karácsony + láz
  • norus: Ááááá, neeem. A mi ágyunkat vitték el, neki maradt a kiságya, majd két éves kora körül kap felnőtt... (2013.11.24. 10:50) Egész éjjel ágyban :)

Címkék

Most aludj amennyit bírsz...

2012.11.04. 17:33 norus

Ez az egyik mondat, amivel mostanában ki lehet kergetni a világból :) Minden ismerősöm, akinek már van gyereke megtalál ezzel a mondattal. Mintha ezt a tényt, hogy az első év nem igazán az alvásról szól csak ők tudnák, ők tapasztalnák. Az meg se fordul senki fejében, hogy netalán tudom, hogy ez lesz, olvastam róla, esetleg ennek tudatában vállaltam/vállaltuk a babát???? Igen, lesznek éjszakai hasfájások, nyűgösködések, meg akármik, nem nagyon vágyok arra, hogy ezt naponta minimum 3 ember tudassa velem kaján vigyorral a képén :)

Az egyik barátnőm fogalmazta meg ezt jól, akinek most volt egy éves a kisfia: felesleges aludnod, úgyse tudsz annyit, amennyire szükséged lesz :) Na ugye, hogy lehet ezt normálisan is? :D Aludhatok én addig 12 órákat, de max kipihenten megyek szülni, egyéb profitom nem lesz szerintem belőle.

A másik nagy kedvenc, hogy mivel Mórnak helyet kell csinálni a lakásban, így evidens, hogy új bútorok érkeznek, és megvesszük a dolgait, esetleg még festünk is, hogy ezzel majd ne kelljen foglalkozni, ezért feszt megkapom a "Látom elkapott a fészekrakó láz! :)" egyetemes megállapítást. Brrrrrrr..... Ennél már ütnék is :) Mért is kapott el? Azért mert a gyerekemet le akarom fektetni egy ágyba? Vagy mert nem a saját ruhámat akarom ráadni, hanem egy neki valót? Ez már fészekrakó láz? Szerintem meg csak bővül a család és mivel új tag költözik be hozzánk, akinek nem biztos, hogy az lesz az első dolga, hogy rohan a Brendonba bevásárolni magának, így mi tesszük meg helyette. Ennyi, nem több. A fészkünk eddig is megvolt, csak most bővítünk rajta!
Imádom a nagy, bölcs megmondókat! Jeee :)


Ha már a témánál vagyunk, jelentem egész jól állunk. Babakocsi, kiságy, pelenkázó komód megrendelve, kezdő cumisüvegszett is megvan, vannak már ruhák, amiket bevallom nagyrészt a Hádában vettünk, mert ugyan lesz vadisúj ruhája is, de úgy gondolom, hogy arra a két hónapra míg jó rá, nem kell mindnek újnak lennie. A fali dekoráció is már csak ragasztásra vár, és mellszívónk, valamint légzésfigyelőnk is van :) Tényleg, a cumisüvegeink Avent márkájúak. Ehhez jó bármilyen mikrós sterilizáló, vagy csak az Aventes passzol hozzá? Mert ha jó másmilyen is, akkor nem ragaszkodnék az Aventhez :P

Közben a férjem már minden nap mondja, hogy majd itt alszunk délután a kanapén, Mórral a mellkasomon, meg, hogy majd itt eszik velünk az esztalnál, ha már etetőszékes lesz, szóval tervez ezerrel, aminek nagyon örülök. Olyan lelkes, juhéj :)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morravarva.blog.hu/api/trackback/id/tr584888788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PetraésLily 2012.11.05. 10:01:49

Eskuszom nagyon szeretem ahogyan irsz;) Egyetertunk nem tudok elore kialudni magad:) Nekem is mondtak anno de en mondjuk ha nem mondjak is aludtam volna, foleg a vegen, mert igenyeltem:) Mi nem kapkodtuk el a gyerekszoba kialakitasat de csak mert en vegig azon paraztam hogy mi van ha vmi gond lesz?! De a reakcioid szerintem teljesen normalisak. :)
Azt megkerdezhetem cumisuveg keszletet miert vettel? (en is akartam anno aztan rajottem hogy minek?:) Van aventes sterilizalonk, mert nekunk is van 2 db aventes cumisuvegunk de nem tudom hogy csak azzal jo e, ezt szerintem a Brendonban megmondjak.

norus 2012.11.05. 10:38:13

@PetraCalifornia: Köszi Petra :)
Úgy vagyunk vele, hogy addig készítjük elő a helyét míg nem problémás mászkálnom, meg utána járni a dolgoknak. Ezek a nagyobb dolgok legyenek letudva, aztán a többit már ráér később is.
Igazából azért vettem, mert mi szeretnénk majd napi egy etetést, ha István csinálni. Ő is nagyon igényli, meg én is szeretném, szóval ha lesz tejem, akkor ugye kell a cumisüveg, ha nem lesz, meg azért kell majd. Két kisebb, meg két nagyobb volt benne, így nem lesz gond, ha az egyiket mondjuk a nagyinál felejtjük, ilyesmi :)

PetraésLily 2012.11.05. 11:36:08

Mi mondjuk mindent a netrol rendeltunk, de teljesen ertem amit mondasz. Itthon en is mashogy lettem volna ezekkel a dolgokkal.
Hu, de jol csinaljatok, en nem mertem volna irni, mert ezt minden par maga donti el hogy az apuka mekkora szerepet vallal a gyerek korul, de amint te is tudod Lily csak tolem fogadja el a cumisuveget, mert azt szokta meg hogy en adom neki, de ha az elejetol fogva kovetkezetesek vagytok es Istvan is adja neki akkor nem lesz problema kesobb.
süti beállítások módosítása