HTML

Mórral az élet

Friss topikok

  • PetraésLily: Nagyon szep oszinte bejegyzes volt:) Tenyleg minden ugy lesz jo ahogy lesz es szerintem Mor imadni... (2014.08.24. 13:28) Bölcsi
  • PetraésLily: Nah vegre...vegre...vegre...en csak nezegettem ezt az oldalt de post az nem volt, most orulok:) Gr... (2014.04.23. 21:05) Írok
  • PetraésLily: Jajjj Anyaaaaaa:) de kedves bejegyzes volt:) Sokat gondolkoztam en is ilyen dolgokon hogy mikor fo... (2014.01.18. 12:28) Anya!
  • norus: Melyik szobába végül? (2014.01.02. 21:02) Karácsony + láz
  • norus: Ááááá, neeem. A mi ágyunkat vitték el, neki maradt a kiságya, majd két éves kora körül kap felnőtt... (2013.11.24. 10:50) Egész éjjel ágyban :)

Címkék

Kórház

2012.10.30. 09:43 norus

Azt hiszem ez mindenkinél komoly kérdés. Mármint a hol szüljek? dolog. Ok, talán a legtöbben a hozzájuk legközelebbi kórházat választják, na meg ha egy van a városban, akkor nincs is további vita. Na de, nem így nálunk. Én nem vagyok szinte sose beteg, kopp kopp kopp. 16 éves korom óta legalábbis nem voltam. Így nem is vagyok túl jártas ilyen téren, na meg mindössze 5 éve élek Pesten, szóval nehéz ügynek indult. Mivel inzulinrezisztens vagyok, így kézenfekvő volt a Mensmentisnél szülészt választani, mivel ott ismerik a kórtörténetem, ismernek és elégedett is vagyok velük, na meg van terhes csomagjuk, ami tartalmaz mindent belgyógyászati, nőgyógyászati vizsgálatot a 9 hónap alatt. Szóval így már egyszerű is volt a két orvos közül választani, akikterhesgondozást is vállalnak. Két nevet kaptam, egy fiatalabb és egy idősebb doktor nevét. Győzőtt a kor és a tapasztalat és az idősebb orvost választottuk. Egyáltalán nem bántuk meg, csak annyi volt a bibi, hogy a doki a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főorvosa, ami persze nem baj, sőt, csak a kórház van a világ végén, legalábbis nekünk, akik a 13. kerületben laknak :)

Na de sebaj, kezdjünk el kutakodni, olvasni a szülészetről, a szülésznőkről, orvosokról. Hát csak jókat találtam, gyorsan meg is nyugodtam :) Rengeteg elégedett véleményt láttam a részlegről, így műr nem is volt baj a távolság. Persze a Nyírő Gyula Kórház az utca másik oldalán van, de hát ott nem rendel a dokim, hehe.

Az egyik viziten a Mentisnél szólt a doki, miután megkértem, hogy majd legyen ott a szülésnél, hogy van nekik felkészítőjük, ha gondolom járjak el arra. Naná. Egyrészt hallok az ottani szokásokról, a folyamatokról, mi fog történni, mire készüljünk, hasonlók, na meg megismerhetjük a szülésznőket, ami nagy segítség, ha majd választani kell egyet, mert szeretnénk, ha lenne választott szülésznőnk.

Végül nem az előadások alapján, de lett szülésznőnk, pont ma találkozunk vele megbeszélni a dolgokat, már nagyon várom. Róla is csak jót hallottam, az orvosom is dícsérte, remek.

Viszont annak nagyon örülök, hogy fel lehetett menni a szülészetre, meg lehetett nézni, hol zajlanak majd az események és tegnap a férjem is velem tartott, így ő is betekintést nyert. Hát el is sápadt rendesen, ahogy mesélték a mikor mi fog történni mesét :) Szegény teljesen odalett, hogy az ő nyuszijára micsoda dolgok várnak és a legkisebb nyuszinak is mi mindenen kell keresztülmenni, és milyen ügyesnek kell lennie. Na, de az ő fia a legügyesebb, szóval baj nem lesz :) Naná, hogy nem!

És akkor jön is rögtön a kérdés: Apás szülés??? Hűűűű, mindenki ezt kérdezi. Először nagyon ellene voltam én is, ő is. Igazából csak úgy véltem, hogy a kitolásos szakasznál már nem sok helye van ott, és ebben az orvosok is megerősítettek. Majd egyre több baba született az ismerök körében, ahol az apukák, mint legcsodásabb dolgot írták le, így a férjem is elkezdett barátkozni a gondolattal. Nem azzal van a gondja, hogy nem bírná a vért, vagy, hogy másként nézne utána rám, nem. Csak egészen egyszerűen nem bírná elviselni, hogy én ott szenvedek, nagyon fáj és nem tud tenni semmit értem. Minden részét az életének szereti az irányítása alatt tartani, és itt abszolút nem lenne befolyása. De mint mondom, már szokja a gondolatot és a végére bent fog ő maradni szerintem :) És érdekes módon már nekem sincs ellene kifogásom. Azt hiszem igenis sokat tud majd tenni azzal, hogy ott van. Semmi több, csak hogy ott van. Meglátjuk. Mert ugye az én hangulatingadozásaim, főleg most!!! kicsit tréfásak tudnak lenni, lehet elzavarok majd mondenkit :S De csak nem. Viszont a folyosón tördeli a család a kezét dolgot inkább kihagynám, és erre lesz is esély lévén, hogy nem Pesten laknak :)

Ja és a legszuperebb az az volt, hogy míg ott voltunk a szülőszobák folyosóján egyszer csak egy erős babahang tudatta, hogy megérkezett, majdnem sírás is lett belőle. Mostanában nagyon érzékeny vagyok ezekre, könnybe is lábadt a szemem, ahogy elképzeltem, hogy odarakják a mamijára és micsoda boldogság most ez nekik :)

Na ez jó hosszúra sikeredett, de jólesett leírni. Majd még jövök magáról az anyaságról a gondolataimmal, mert azi s egy kusza dolog nálam...mért is lenne egyszerű :D

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morravarva.blog.hu/api/trackback/id/tr884878498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PetraésLily 2012.10.31. 08:34:02

Hu, de sok minden jutott eszembe ezzel a bejegyzeseddel kapcsolatban.
Szerintem itthon a szuleszno az aki nagyon fontos es aki ott lesz veled vegig.(a doki nem lesz)En pl. akkor talalkoztam a dokimmal mikor kozolte 32 ora utan hogy akkor csaszar...de ez is mas teszta.
A Bajcsirol en is sokat hallottam, hogy nagyon jo.:)
Csak ajanlani tudom, hogy bent legyen a ferjed, nekem iszonyatos segitseg volt es persze tenyleg nem tud ugy segiteni ahogyan szeretne , nade ugy epp senki nem fog tudni, de a tudat hogy ott van az nagyon sok erot ad.
süti beállítások módosítása